Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

lauantai 8. syyskuuta 2012

Keittiökriitikko iskee: Kahvila-Konditoria Antinkaapo, Rovaniemi

Normaalistihan sitä "ruukataan" ensin ruokailla ravintolassa ja sitten etsiä se paras paikallinen kahvila missä nautitaan jälkiruokakahvit ja leivonnaiset. Kävellessämme Rovaniemen keskustassa Kahvila-Konditoria Antinkaapon ohitse päätimme tällä kertaa muuttaa työjärjestystä ja aloittaa kaupunkipäivän kahvilla ja leivoksella. Astuessamme sisään liikkeeseen ihastuin kovasti kahvilan miljööseen ja todella kauniisiin leivosvitriineihin joita oli kokonaista kolme kappaletta. Yhdessä vitriinissä oli perinteisempiä kahvileipiä, seuraavassa vitriinissä oli leivoksia ja kolmannessa kauniita perinteisiä konditoriakakkuja.

Itse en ole kovin suuri prinsessakakun ystävä enkä ole kuin kerran elämässäni syönyt prinsessaleivoksen. Nyt oli siis selkeästi prinsessakakkuviipaleen vuoro. Pelkästään leivosvitriinissä oli runsaasti vaihtoehtoja kuten kermaisia marjaleivoksia, sacherkakkua ja paljon paljon muuta. Kiusaus oli suuri ottaa myös vitriineistä pari kuvaa mutta suoraan sanottuna en kehdannut! Nyt harmittaa koska olisin halunnut jakaa sen näkymän täälläkin.


Erityisesti pidin leivonnaisessa siitä että marsipaania ei ollut tolkuttoman paksua kerrosta. Itse en ole suuren suuri marsipaanin ystävä minkä vuoksi kyseinen leivonnainen on jäänyt vähemmälle huomiolle, mutta tässä kakussa kuorrutusta oli juuri sopivasti. Kakkupala oli sopivan kokoinenkin, rahalle vastinetta sopivassa määrin. Erityisen kiitoksen annan kahvista. Jo pöydässä istuessamme mainitsin että kahvi on erityisen tuoretta ja yrityksen kotisivuiltakin löytyi maininta että hyvä kahvi on heille kunnia asia. Väittämä meni siis toteen. Kahviseuralaiseni otti sacherkakkuviipaleen jota myös maistelimme, siinä jäimme molemmat kaipaamaan hieman suklaisempaa ja ehkä jopa mehevämpää lopputulosta. Tosin seurueen pienimmälle, joka ei kakkuja normaalisti kelpuuta lautaselleen lainkaan, sacher taas maistui erinomaisen hyvin.

Ihailimme siinä istuessamme kaunista kakkuvitriiniä ja heräteostoksena päätimme ottaa kotiin mukaan vielä käpykakun. Käpykakun hinta oli kohtuullinen, 14,90€. Kakku on vielä maistamatta mutta enpä usko että niin pitkällä kokemuksella huonoa kakkua voidaan tehdä, Antinkaapo on kotisivujensa mukaan tarjonnut kansalle leivonnaisia jo vuodesta 1984, eli jonkin ajan kuluttua yrityksessä vietetään 30-vuotisjuhlaa.


Kahvila itsessään oli siisti ja kuten mainitsin niin kodikas sisustukseltaan. Palvelu oli hyvää ja asiantutevan oloista, hinta-laatusuhde oli mielestäni myös kohdallaan. Antaisin ehdottomasti täydet viisi pistettä mutta totta on että jäin sacherin osalta itsekin kaipaamaan jotain, joten joudun vastentahtoisesti mutta rehellisen palautteen periaatteestani kiinni pitäen laskemaan pisteitä hieman täydestä alaspäin.

****
Kahvila Konditoria Antinkaapo
Rovaniemi

Tuotteet 4½ / 5
Palvelu 5 / 5
*****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti