Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Keittiökriitikko iskee: Ravintola Juurella, Seinäjoki

Olen odottanut keväästä lähtien, eli noin puoli vuotta, että pääsisin ruokailemaan Seinäjoelle avattuun uuteen Ravintola Juurella (taivutetaanko se nyt sitten Juurelle? :) ). Nyt se hetki lopulta koitti, sopivasti juhlistamaan blogin yksikuukautispäivää.

Juurella-nettisivuja ja facebooksivuja seurattuani olin asettanut odotukset melko korkealle ja kieltämättä, ravintolan oven avatessani huomasin tuntevani pientä jännitystä! Toisaalta taas tuntui kuin olisi mennyt kovinkin tuttuun paikkaan koska Juurella on ollut itselleni suuri ihailun kohde sekä ruokafilosofiansa puolesta kuin myös siitä syystä että vihdoin meille tänne lakeuksille saatiin uusi joukosta selkeästi erottuva, tasokas ravintola.

Ensimmäisenä tietenkin kiinnitimme huomiota ravintolan miljööseen joka on kertakaikkiaan aivan upea. Kuvailisin että ravintolan sisustus ja tyyli on erittäin harmoninen ja jos voi sanoa, jopa rauhoittava. Vastaanotto oli mukava siitäkin syystä että molemmat ravintolan perustajista, sekä Jani että Miia, olivat itse paikalla ja työn touhussa. Ravintolassa oli aluksi hiljaista, iltapäivä kun oli, mutta iltaa kohti pöydät alkoivat täyttyä. Jani kertoi että arki-iltoinakin ravintolassa on melko mukavasti asiakkaita. Pöytävaraus ei siis varmaankaan ole pahasta.

Olen kertonut monelle taannoisesta vierailustamme ravintola Farangissa Helsingissä ja kehunut sitä miten erilaista palvelukulttuuri siellä oli. Nyt me saimme palan sitä palvelukulttuuria tänne pohjoisempaankin, sillä palvelu Juurella oli täsmälleen sitä mitä jäin Farangista kovasti kaipaamaan: asiakaspalvelu ei ole vain tilaus-ruoka-lasku-tapahtuma vaan se on asiakkaan kohtaamista uudella tavalla. Asiakkaat kohdataan kuin hyvä ystävä tulisi kyläilemään, ruoasta ja juomasta keskustellaan ja kerrotaan. Kun ruoka-annokset tuodaan pöytään niin asiakkaalle kerrotaan mitä lautasella on, kerrotaan raaka-aineista ja niiden alkuperästä. Tämä oli upeaa! Ruoka ei ole vain ruokaa, taustalla on ajatus ja ideologia.

No pidemmittä puheitta (vai miten se nyt oli ;) ) mennään itse asiaan eli ruokiin ja juomiin!

Alkuruokia odotellessamme meille tuotiin Juurella leipää ja kirnuvoita. En huomannut ottaa kuvaa koska oli niin kiire päästä maistamaan, mutta maukasta leipä oli. Emme vain uskaltaneet syödä enempää kuin yhdet palat koska olimme päättäneet nauttia ruokalistalta koko repertuaarin. Lasillinen viiniä kuului ehdottomasti kuvioon ja siinä asiassa annoimme tarjoilija Akin tehdä päätökset puolestamme ja hän valitsi tilaamillemme ruoille sopivat juomat.

Pitkään ei mennyt kun alkuruoka tarjoiltiin:


Alkupalaksi tilasimme molemmat Kanttarellibruleen. Brulee itsessään oli valmistettu porkkanasta, selleristä ja kanttarelleistä. Lisukkeena oli sipulipyreetä, pikkelöityjä kasviksia, kuusenkerkkähyytelöä sekä hampunsiemeniä. Ensimmäiset maistelut osoittivat sen että annos oli ehdottomasti kokonaisuus; brulee itsessään oli maukas mutta täydelliseksi se muuttui lisukkeiden kanssa. Tässä korostuu ruoanlaiton perusperiaate, eli se että ruoka-annos on kokonaisuus jonka osat tukevat toisiaan. Seuralaiseni oli sitä mieltä että hän olisi voinut syödä vaikka koko lautasellisen pelkkiä lisukkeita. Täysin uusi tuttavuus olivat hampunsiemenet joista tietenkin pientä huumoria täytyi virittää.. ;)


Pääruoaksi tilasin Häränrintaa ja entrecotea. Mietiskelin valintaa päivän kalan ja härän välillä, mutta hyvää härkää saa lopulta aika harvoin joten ratkaisu löytyi siitä. Lisäksi annos oli minusta todella edullinen, 24€, ottaen huomioon että se sisälsi kahta erilaista häränlihaa, kahta kastiketta, oli annoksena jopa suurehko ja tietenkin se että ruoka oli maukasta. Täytyy sanoa että en ole vielä syönyt yhtä pehmeää häränlihaa ja samaa mieltä oli seuralaisenikin joka lihaa leikatessani kommentoi että sehän ihan murenee lautaselle. Annoksessa siis yrttikuorrutettua häränrintaa, entrecotea, kasviksia, tummaa salottisipulikastiketta ja talon bearnaisekastiketta, lisäksi persilja-perunakakkua. Koristeena porkkanachipsejä. Ainoa huomautettava asia mikä tuli mieleen oli se että perunakakussa olisi saanut olla hieman enemmän suolaa makuja korostamassa, mutta toisaalta taas kastiketta oli tarjolla kahta erilaista ja niistä riitti hyvin perunalisäkkeellekin.Jälkiruoan suhteen lähdimme tutulle suklaalinjalle, Suklaata Juurella, ja meille vihjattiinkin että ei ole mikään suuren suuri yllätys ravintolassa että naiset valitsevat suhklaavaihtoehdon. ;) Annoksessa tummasuklaaterriini, karviaiskompottia, mokkasiirappia ja mokkatuille. Kahvit tietenkin jälkiruokien kanssa, vaihtoehtoja oli tarjolla useampikin. Pöytään tuotiin kuvassakin taustalla näkyvä pressopannu ja kahvi valmistui siinä jälkiruokia odotellessamme. Mukavaa oli että vaikka jälkiruoka-annos oli pienehkö niin se tarjosi silti useita eri makuja, suklaamousse sai erilaisen vivahteen jokaisen lisukkeen kanssa maistettuna vaikka olihan se herkkua jo yksistäänkin. Tässä olikin seuraava pöytäkeskustelumme aihe: miten ravintolaruuassa laatu oikeasti korvaa määrän. Annoimme kyllä Janille kehitysehdotuksen että suklaamoussepala voisi olla vaikka koko lautasen kokoinen enkä usko että se olisi meitä yhtään haitannut... Meille kerrottiin kyllä sisäpiirihuhuja että suklaa-annokseen olisi jonkinlaista uudistusta kehitteillä, jäämme siis innolla odottelemaan missä muodossa Juurella meille suklaata seuraavaksi tarjoilee.

Kokonaisuutena vierailu Juurella oli aivan ihana ja vastasi kaikkia odotuksiani. Palvelu oli erinomaista, ruoka oli erinomaista, ravintola ja tilat itsessään aivan ihastuttavat. Palaamme Juurelle ihan varmasti ja voin lämpimästi suositella, edelleen sen pöytävarauksen kera.  Juurella valmistaa  herkkuja niistä samoista raaka-aineista mitä me pitkälti kotikeittiössämmekin käytämme, tämä kertoo siitä että kun taito on hyppysissä niin mahdollisuudet ovat rajattomat.

Itselläni siintää haaveissa saada kokoon hyvä porukka ja käydä testaamassa Juurella Kokkikoulu, mikä olisi hienompaa ruokaharrastajalle (tai kenelle vaan! ;) ) kuin päästä ihan oikeaan ravintolakeittiöön kokkaamaan! Juurella tarjoaa myös catering-palvelut tai voit tilata kokin kotiisi valmistamaan ja tarjoilemaan ruuan. Nämä kannattaa juhlia järjestäessä pitää mielessä.

Ainoa asia mikä jäi harmittamaan suurenmoisesti oli se että ei itse pystynyt panostamaan vierailuun enempää, olimme nimittäin hieman kiireessä ja olo oli shoppailupäivän jäljiltä nuhjuinen. Ensi kerralla täytyy panostaa hieman enemmän käytettävissä olevaan aikaan sekä omaan olemukseen. ;)

Pidemmittä puheitta, Ravintola Juurella on ensimmäinen blogikirjoituksiini päätynyt yritys joka saa pisteet 10 / 10!


*****
Seinäjoki

Ruoka 5 / 5
Palvelu 5 / 5
*****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti