Olen käyttänyt täytettä suklaaleivosten välissä, kakun välissä ja nyt pursotin kakkuun reunat.
Pursotukset suklaamoussella |
Suklaamousse täytteenä |
Täytteen määrä on vähän kysymysmerkki ja se pitää vain kokeilla, ajattelisin että tästä määrästä riittäisi juuri ja juuri kahteen väliin jos kakku on halkaisijaltaan 20cm, tai vastaavasti reunojen pursotuksiin. Jos haluaa oikeasti runsaat täytteet niin suosittelisin että tekee varmuudeksi ohjeen 1½ kertaisena.
Suklaatäyte
125g maustamatonta tuorejuustoa
75g tummaa suklaata
3dl vispikermaa
0,75dl tomusokeria
(1tl vaniljasokeria)
vinkki:
•jos haluat mousseen hieman purutuntumaa niin lisää annokseen 25g rouhittua suklaata!
Sulata suklaa mikrossa, lisää sen jälkeen samaan kulhoon tuorejuusto. Mittaa toiseen kulhoon kerma ja vaahdota melko kiinteäksi, lisää tomusokeri ja vaahdota vielä hetki. Älä kuitenkaan vatkaa kermaa rakeiseksi! Tämän jälkeen vatkaa suklaa ja tuorejuusto keskenään tasaiseksi massaksi (tällä työjärjestyksellä sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välillä).
Tuorejuusto-suklaamassa ja tomusokerikerma |
Valmis suklaamousse |
Käytä kakun täytteeksi, kuorrutteeksi, pursota tai tarjoile sellaisenaan! Mousse jähmettyy jääkaapissa vielä jonkin verran joten jos pursotat niin se on helpointa heti moussen valmistamisen jälkeen.
Kiitos helposta ja täyteläisestä ohjeesta. Kivaa, että löytyi ohje ilman kananmunia!
VastaaPoistaKiitos täydellisestä suklaamoussen ohjeesta! Onnistui heti ensimmäisellä kokeilukerralla. :)
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma- blogi
Kiva juttu! Kiitos! :)
Poista