Kuorrutteeksi sopisi myös ehdottoman hyvin Kinuskikissan tummasuklaakuorrute ja näin syntyneet leivokset voisi tarjoilla kermavaahdon tai jäätelön kanssa. Taikinaan voisi lisätä kourallisen pähkinöitä tai suklaarouhetta, ja ja... Näitä voisi jatkojalostaa loputtomiin! Ajatuksissa on jo toisenlainen ohje joka sopisi hyvin tyttöjen syntymäpäiväjuhliin, laitetaan toteutukseen kunhan tässä ehditään! :)
Suklaacupcakes
9kpl
100g tummaa suklaata
100g voita
3 munaa
1½dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
0,75dl fariinisokeria (tai muscovadoa)
½tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
½dl kahvia
kuorrute:
1 annos suklaamoussea johon on lisätty pari palaa rouhittua suklaata
vinkki:
korvaa puolet kahvin määrästä (0,25dl) liköörillä tai konjakilla
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Mittaa yhteen astiaan vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Mittaa toiseen astiaan sokeri ja fariinisokeri. Riko munat lasiin ja mittaa kahvi valmiiksi. Voitele muffinipellin vuoat kevyesti voisulalla.
Kaada isompaan kulhoon ensin voi-suklaaseos ja sokerit. Vaahdota hetki. Lisää sitten munat ja vatkaa sekaisin. Lisää jauhoseos siivilöiden taikinaan ja vaahdota siten että taikina vaalenee vähän. Lisää samalla kahvi ja sekoita.
Kaada taikina 9 muffinipellin koloon.
Paista muffineita 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
Anna muffinien jäähtyä jonkin aikaa, sen jälkeen käännä pelti väärinpäin ja kopauta peltiä alustaan: muffinit irtoavat ja putoavat alustalle. Peitä muffinit liinalla siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen.
Pursota tai levitä kuorrute muffinssien päälle lusikalla, koristele halutessasi helmillä, strösselillä, suklaarouheella, kaakaolla, melkein millä vaan. :)
Yllättävä kuppi.
VastaaPoista-s-
Nyt kulho käteen ja kokeilemaan, sitten raportoit tänne!
VastaaPoistanam!!!
VastaaPoista