Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

lauantai 17. marraskuuta 2012

Voilepäkakku 12 hengelle (kinkku)

Tämän kokoinen kakku on juuri sopiva pieneen kahvi/juhlahetkeen. Tai jos väkeä on enemmän niin näitä voi tehdä kaksi vierekkäin. Kakku on helppo koota suoraan leipävuokaan, tämä nopeuttaa työtä huomattavasti ja takaa tasaisen lopputuloksen.



Laskennallisesti kakku riittää 12 henkilölle, sillä painoa kakulle tulee ainakin 1,2kg ja voileipäkakkua lasketaan normaalisti 75-100g per henkilö. Tietysti, jos jokainen ottaa kaksi palaa niin äkkiähän se hupenee, eli varaa kakkua vieraidesi ja muiden tarjottavien mukaan. ;)

Voileipäkakun valmistamisen yleisiä ohjeita löytyy osiosta Voileipäkakku 50 hengelle.
Jos et ole aiemmin tehnyt voileipäkakkua tai koet että homma ei ole hanskassa, lukaise kyseisen osion vinkit ensin.

Ellei sinulla ole leipävuokaa kokoa kakku vapaalla kädellä edellisen linkin ohjeiden avulla, 3 viipaleen rivi neljään kerrokseen.

Kinkkukakku 12hlö

1 iso paketti paahtoleipää (vehnä, graham, kaura, jne...)

300g saunapalviviipaleita
250g ranskankermaa tai smetanaa
1 iso maustekurkku
1 puntti persiljaa
(halutessasi 1 pieni punainen paprika)

2-3dl lihalientä
(4dl vettä + 1/4 lihaliemikuutio)

kuorrutus:
1dl kermaa
100g tuorejuustoa (esim. kreikkalainen valkosipuli)

koristeluun:
1 puntti persiljaa
kinkkuviipaleita
viinirypäleitä
herneenversoja

Keitä lihaliemi ja jäähdytä se. Kelmuta leipävuoka kuvien mukaisesti.



Ota muutama kinkkuviipale talteen koristelua varten. Valmista täyte: pilko kinkku, maustekurkku ja persilja kulhoon (halutessasi väriä antamaan myös 1 pieni punainen paprika). Lisää ranskankerma. Soseuta sauvasekoittimella.


Aloita kakun kokoaminen. Kanttaa eli poista leipäpaloista reunat samalla kun kokoat kakkua. Asettele vuoan pohjalle 3 leipäpalaa, voit joutua pienentämään yhtä viipaletta. Kostuta leivät ja levitä päälle 1/3 täytteestä.



Kokoa seuraava leipäkerros, lisä lihaliemi ja täyte.
Jos leipäpalat jäävät liian pieneksi, paikkaa koloja leipäsuikaleilla. Jatka kakun kokoamista kunnes täytettä on 3 väliä ja leipää 4 kerrosta.




Paikkaa rakoja leipäsuikaleilla

Kääntele kelmun reunat kakun päälle ja annan kakun vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään, vähintään kuitenkin muutama tunti.

Avaa tuorekelmu kakun päältä. Ota tarjoilualusta, laita se nurinpäin kakkuvuoan päälle ja käännä koko hökötys ympäri. Nosta vuoka pois ja poista tuorekelmu.

Tadaa, siisti symmetrinen kakku!



Siistit reunat

Valmista kuorrute: Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.
Levitä kuorrute kakun päälle ja aloita koristelu.


Levitä tuorejuustokerma

Rullaa puolikkaat kinkkuviipaleet

Lisää viinirypäleen puolikkaat

Lisää persiljatupsut

Lisää herneenversot
Poista suojapaperit; valmis!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti