Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

perjantai 24. elokuuta 2012

Tuotetesti: Kultasuklaa Oy:n sokeriton vähälaktoosinen suklaa

Tuotetesti sai alkunsa Juustoportin kahvilinjastolta. Oli kahvi ja leivos tarjottimella ja mieli teki vielä jotain pientä makeaa lisäksi kahvin kanssa, joten syöksyin vieressä olevalle suklaahyllylle ja nappasin sieltä vain jotain, sen kummemmin tutkimatta.


Lähempi tarkastelu osoitti että kyseessä oli Kultasuklaa Oy:n valmistamaa, käsintehtyä tummaa suklaata joka oli sekä sokeritonta (tai siis ei lisättyä sokeria) että vähälaktoosista. Suklaa oli makeutettu maltitolilla, kaakaota vähintään 56%, eli ei mitään mahdottoman tummaa. Ensivaikutelma oli että suklaa oli hieman liian makeaa. Toisella maistelukerralla myöhemmin, syötyäni ensin tavallisen maitosuklaakonvehdin, maku tuntui sopivammalta. Tumman suklaan yksi ihania etuja on se että sitä ei tarvitse syödä kuin pari palaa ja suklaan himo katoaa sen sileän tien!

Sanotaanko näin että tuote oli hyvä mutta pieni liiallinen makeus jäi kaihertamaan joten en antaisi suklaalle ihan täysiä pisteitä. Sehän on tietysti täysin makuasia. Koostumus oli miellyttävä, pinta sileä ja kiiltävä ja suklaa rapsahti mukavasti katkaistessa kuten kuuluukin. Sokerittomalle ja hylaruokavalioiselle suklaa varmasi sopii erinomaisesti ja tarjoaa hienon herkkuhetken. Hintaa oli aika reippaasti, 80 gramman levy maksoi kokonaista 4,20€. Kilohinta näin jälleenmyynnistä hankittuna oli melko hurjat 52,50€.

Mielenkiintoinen toteamus Kultasuklaa Oy:sta oli se että heillä on myös verkkokauppa useiden jälleenmyyntipisteiden lisäksi. Kuvittelisin että vaikkapa hienompaa juhlatilaisuutta järjestäessä voisi ajatellakin tilaavansa konvehteja (joita tosin myydään kilotavarana) kahvipöytään. Mieleeni tulee välittömästi arvokkaammat 70- tai 80-vuotisjuhlat joissa kahvipöydässä on perinteinen tulipunaisilla ruusuilla koristeltu kermakakku ja vieressä hopeisella kolmikerroksisella tarjottimella kauniita käsintehtyjä konvehteja... Täyttäisikö joku 70 tai 80, minä voin tulla keitraamaan, ainakin kahvipöydän. ;)

Yrityksen sivut:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti