Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

tiistai 21. elokuuta 2012

Keittiökriitikko iskee: Ravintola Alma, Seinäjoki

Ensimmäinen ruoka-arvosteluni olisi sitten tässä, ja kohteeksi valikoitui Hotelli-Ravintola Alma Seinäjoella. Menu oli mukavan erilainen joten päätimme kokeilla Ravintola Almaa ja heidän Ala Carte-listaansa. Lounastamassa olen käynyt kyllä pari kertaa ja ollut tyytyväinen, joten sekin rohkaisi kokeilemaan.

Päätin kokeilla jälleen jotain mitä aiemmin en ole tilannut enkä edes valmistanut joten päädyin enempiä miettimättä tilaamaan ankkaa. Hintakaan ei ollut päätähuimaava, 23 euroa, ehkä olisin jopa odottanut näillä leveysasteilla erikoisemmasta pääraaka-aineesta valmistetun annoksen olevan hintavampi.Annos oli mielestäni nätti ja houkutteli syömään.
Annoksessa listan mukaisesti siis pariloitua ankanrintaa, appelsiinikastiketta, pähkinä-kasvissalaattia ja yrttirisottoa. Ankkani tilasin mediumina.

Kokonaisuutena annos oli erittäin maukas ja juuri sopivan kokoinen.  Itse ankasta minun on ehkä vaikea sanoa tarkempaa arviota koska tämä oli ensikosketukseni kyseiseen raaka-aineeseen, mutta arvioin sen siis ihan perustasolta: hyvää oli, maku kohdallaan, ja kohtalaisen mureaa. Olen joskus kuullut mainittavan siitä että nahan tulisi ilmeisesti olla rapea, se ei ehkä tässä kohden toteutunut ja nahka jäi osin syömättä mutta minun ruokailuhetkeäni se ei haitannut. Lisukkeesta voin sanoa sen verran että yksinkertaista mutta todella maukasta sekin. Pähkinät täydensivät kasviksia jotka olivat minun makuuni sopivasti al dente. Appelsiinikastike oli myös maittavaa ja siitä todella maistoi appelsiinin. Pienen hetken tunsin suunnatonta kiusausta käväistä keittiössä kysymässä että miten kyseistä herkkua oikein valmistetaan... Yrttirisotto oli myös maultaan erinomaista, omasta mielestäni maistoin siinä ainakin salvian mutta en lähde vannomaan koska salvia ei ole minulle mikään arkipäiväinen yrtti. Itse en ole mikään suunnaton riisin ystävä, sen valmistus on viimevuosina koostunut vain sushiriisin keittelystä, mutta tästä lisukkeesta minä pidin. Otin sen haasteena itselleni, haluan palauttaa riisin ruokapöytäämme ja pyrkiä valmistamaan maultaan yhtä erinomaista risottoa.

Kokonaisuutena annos oli hyvä.

Palatakseni kirjoitukseeni Mistä kaikki alkoi mainitsin että noin neljässä viidestä ravintolareissusta tulee jonku ongelma. No ihan ongelmitta ei tämäkään sujunut. Puolisoni tilasi härkää ja halusi pihvinsä medium miinuksena, luonnollisesti. Jo annoksen saapuessa pöytään hän huomasi että pihvi on hieman kuivahkon näköinen, ja läpikypsähän se sitten oli. Tästä pääsemme seuraavaan arvioinnin kohteeseen eli Alman palveluun, joka oli yksinkertaisuudessaan hienovaraista ja sujuvaa. (toim.huom. tämä EI todellakaan ole joka kolkassa itsestäänselvyys). Mieheni vinkkasi tarjoilijan paikalle, esitti asiansa ja pahoittelujen kera hänelle tuotiin muutaman minuutin kuluttua uusi pihvi. Uusi pihvi oli oikein paistettu, ja se minkä me molemmat huomioimme erityisesti oli se että tarjoilija kävi vielä uudelleen varmistamassa kun pihvi oli leikattu että oliko kypsyysaste nyt oikea. Eli pieni ongelmatilanne tuli mutta se hoidettiin sujuvasti ja oikeaoppisesti, kuten koko palvelutilanne Almassa muutenkin.

Kokonaisuutena visiittimme Ravintola Almassa oli erittäin positiivinen, ja palaamme varmasti uudelleen. Seuraavalla kerralla Keittiökriitikko arvostelee jonkun muun annoksen ja rohkaistuu ehkäpä alkupaloihin ja jälkiruokaan saakka...

*****
Ala Carte

Ruoka-annos 4 / 5
Palvelu 5 / 5
*****


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti