Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

torstai 30. elokuuta 2012

Ruokakokemus: Japanilainen ravintola Magokoro, Vaasa

Vaasan Amarilloon kävellessämme huomasimme että netistä aikoja sitten bongaamani Japanilainen ravintola Magokoro sijaitsi myös Rewelissä, jestas mikä onnenpotku! Päätimme yhteistuumin että tilaamme poislähiessämme sushia "iltapalaksi" takeawayna, ihan vain sen vuoksi että kun nyt sushipaikan ohi kävelemme niin pakko meidän on tilaisuus hyödyntää. Ei tiedä miten kauan joutuu odottamaan seuraavaa tilaisuutta saada japanilaisia herkkuja.

Ihastelimme odotellessamme Magokoron sisustusta. Liiketila on pieni mutta jotenkin ihanan pelkistetysti sisustettu. Ei mitään ylimääräistä mutta silti tila on jotenkin kotoinen. Sushin valmistaminen tapahtui omalla tiskillään samassa tilassa ruokailijoiden kanssa, ei missään hämärässä ravintolan perukoilla.

Tilasimme makisushia, Dragon rolleja jotka sisälsivät mm. friteerattua katkarapua ja ankeriasta, sekä Sunrise-makeja joissa oli mm. lohta ja lentokalan kaviaaria. Hinta koko laatikollisella oli yhteensä 14 euroa, ja tästä määrästä syö kaksi ihmistä.

Niille jotka eivät ole syöneet sushia herää varmaankin kysymys että mitä tuo kaikki muu tykötarve sushin vieressä on. Pikakertaus siis sushin syömiseen. Kuvasta löytyy tietenkin syömäpuikot, sillä sushi syödään oikeaoppisesti joko puikoilla tai sormin. Haarukka joutaa romukoppaan. Kalan muotoiset pienet pullot sisältävät soijakastiketta, pienessä valkoisessa pakkauksessa on tulista wasabitahnaa ja sen alla olevissa pussukoissa on inkivääripikkelsiä eli garia.

Sushia syödään siten että sushipala kastetaan wasabitahnalla maustettuun soijakastikkeeseen ja laitetaan suuhun kokonaisena, sushia ei siis paloitella eikä haukata reunasta. ;) Näin kaikki maut tulevat suuhun yhtäaikaa ja oikeassa järjestyksessä, oikealla voimakkuudella. Gari on tarkoitettu suun puhdistamiseen ja makujen neutraloimiseen eri sushilajien välillä. Inkivääripalat ovat pieniä ja mietoja ja niiden pureskeleminen todella raikastaa suuta mukavasti, vaikka sushi sinällään ei voimakasta olekaan. Wasabin määrän soijakastikkeeseen voi valita oman makunsa mukaan, ja jos ei välitä yhtään tulisuudesta niin jättää ensimmäisellä kerralla wasabin vaikka kokonaan pois.Laitoin sushit lautaselle annoksiksi kastikkeen ja garin kanssa


En halunnut tehdä tästä varsinaista arvostelua koska emme ruokailleet itse ravintolassa ja söimme ainoastaan kahta erilaista sushia. Sanottakoon kuitenkin sen verran että "iltapala" oli nautinto, sushi oli todella hyvää siinä mittapuussa mitä itse ruokalajia tunnen ja palaamme Magokoroon varmuudella vielä myöhemmässä vaiheessa!

Ravintolan kotisivut


2 kommenttia:

  1. Magokoro on tosi idyllinen paikka, mun mielestä ne koivuiset huonekalut tekee niin kivan tunnelman koko ravintolaan! Ja ruoka on hyvää ja palvelu yli ihanaa!:)

    VastaaPoista
  2. Olin ensimmäistä kertaa syömässä sushia ja kaikki ennakkoluulot katosivat saman tien. Nyt vain harmittaa että Magokoro on niin kaukana, mutta kun käyn Vaasassa seuraavan kerran, ihan varmasti vierailen viihtyisässä Magokorossa.

    VastaaPoista