Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

perjantai 18. tammikuuta 2013

Snickers-jäätelöunelma

Jos pidät Snickersistä, pidät tästäkin! Kaloreita ei kannata edes laskea, tulee vain todella, todella paha mieli. Annoksessa lienee kolmea suurimman energiapitoisuuden omaavaa tuotetta mitä kulinaarinen maailma meille tarjoaa; toffeeta, maitosuklaaganachea ja pähkinöitä. Annosta hieman keventämässä ripaus jäätelöä... ;)
Jonkinlainen pähkinäjäätelökokeilu on ollut mielessä jo pidemmän aikaa ja nyt kun vihdoin bongasin itselleni huutokaupasta kunnolliset jäätelömaljat niin ajatus pääsi toteutukseen.

Suorastaan ylitsevuotava jäätelöannos...


Jäätelön voi ostaa valmiina tai tehdä itse. Jäätelön valmistamisen ohjeet tästä. Tässä tapauksessa tein jäätelön itse kun tarvikkeita sattui olemaan kaapissa mutta jos ostat kaupasta valmista vaniljajäätelöä niin anna sen pehmetä huoneenlämmössä ennen annosten kokoamista.

Kondensoidun maidon keittäminen toffeeksi ottaa aikansa, noin 3h, mutta on ehdottomasti ajan arvoista. Ellet ole aiemmin keittänyt toffeeta niin todettakoon että se on erittäin vaivatonta ja varmaa, onnistuu aina. Itse löysin kondensoitua maitoa jo lähikaupastani.

Snickersin makuiset jäätelöannokset
4 annosta

1l vaniljajäätelöä

1 tölkki kondensoitua maitoa (käytetään vain puolet)
150g suolapähkinöitä

140g maitosuklaata
1dl kermaa

Aloita kondensoidun maidon keittämisellä; irrota tölkistä etiketti. Laita tölkki kattilaan, peitä kokonaan vedellä ja laita liedelle kiehumaan noin 3 tunniksi (kannen alle). Älä valitse ihan sitä parasta Hackmania, tölkistä saattaa irrota keitettäessä etikettiliimaa joka voi olla olla hankala poistaa. Kun 3 tuntia on kulunut siirrä tölkki kylmään veteen jäähtymään.

Valmista ganache; mittaa kattilaan suklaa ja kerma, lämmitä miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes suklaa sulaa. Siirrä kattila pois liedeltä mutta älä laita jääkaappiin.

Avaa toffeetölkki, ota puolet erilliseen astiaan ja lisää pähkinät toffeeseen.

Kokoa annokset; laita maljan pohjalle 1rkl toffeeta ja 1rkl suklaaganachea. Lisää jäätelöä parin pallon verran ja laita annoksen päälle vielä toiset lusikalliset toffeeta ja ganachea.

Vinkki:
Vaikka mieli tekisi niin älä laita toffeeta tai ganachea enempää koska annoksesta tulee helposti liian makea ja raskas (niinkun se ei sitä muutenkin jo olisi.....) ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti