Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

torstai 3. tammikuuta 2013

Valkosipulivoi

Yksinkertainen ja aika erinomainen lisuke pihville tai leikkeelle. Kaupasta saa valmiinakin mutta itsetehty on aina parempaa! Ehkä nyt on hieman väärä sesonki, kesällä grillaamisen kulta-aikaan tämä löisi paremmin läpi mutta koska tässä keittiössä sitä tehtiin tänään niin ohje saa luvan päätyä blogiin koska muuten se unohtuu. Tämä valkosipulivoi on pehmeää ja sileää koska valkosipuli antaa vain makua voihin ja sen jälkeen sattumat siivilöidään pois.


Entercotepihvit, maalaisranskalaiset ja valkosipulivoi <3

Valkosipulivoi

100g voita
3 valkosipulinkynttä
½ nippua persiljaa

Pehmitä voi huoneenlämmössä tai mikrossa.
Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella niin ne on helpompi kuoria. Murskaa ja hienonna kynsiä hieman, sekoita ne sen jälkeen voihin (mielellään käsin, kertakäyttökäsine auttaa kummasti). Hiero tai sekoita voita pari minuuttia, jätä sen jälkeen huoneenlämpöön noin tunniksi ja sekoittele välillä.
Huuhtele persiljat todella hyvin, poista varret ja jätä lehtiosat kuivumaan talouspaperin päälle.
Painele voi siivilän läpi, silikonilasta toimii hyvänä apuna. Hienonna persilja pieneksi silpuksi ja lisää voihin. Levitä tasaiselle alustalle 2 kerrosta tuorekelmua, lusikoi voi kelmulle ja anna kohmettua hetki jääkaapissa. Kääri rullalle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa pötköstä paloja terävällä veitsellä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti