Tämä ajatus lähti siitä kun ostin pari isoa pussillista edullisia, tosin ulkolaisia, vadelmia. Keittäähän ne kannattaa Eviran suosituksen mukaisesti joten vadelmakastiketta oli tiedossa. Kermakin sattui olemaan tarjouksessa joten lopputulos oli aika selvä, vadelmajäätelöä tulossa! :)
Ellet aiemmin ole valmistanut jäätelöä tai sinulla ei ole konetta, lue aiempi kirjoitus Jäätelön valmistaminen
Vadelmajäätelö
Jäätelömassa
3 keltuaista
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2dl kermaa
2½dl kevyt/täysmaitoa
Vadelmakastike
200g pakastevadelmia
1dl sokeria
½dl vettä
2tl sitruunan mehua tai valkoviinietikkaa
Valmista ensin kastike. Mittaa vadelmat, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, keittele muutamia minuutteja että neste haihtuu ja kastike sakeutuu hieman. Lisää sitruunamehu/etikka, keitä vielä hetki. Kaada kastike siivilän läpi ja painele vielä lastalla/nuolijalla että saat kaiken vadelman talteen, heitä siemenet pois. Laita jääkaappiin tai pakastimeen jäähtymään.
Valmista jäätelömassa; vaahdota keltuaisia ja sokereita kunnes sinulla on vaaleaa paksua vaahtoa. Lisää kerma ja jatka vaahdottamista muutama minuutti, jälleen kunnes kerma vaahtoutuu. Lisää viimeisenä maito.
Kaada jäätelömassa koneeseen ja lisää 1dl vadelmakastiketta. Anna pyöriä koneessa kunnes jäätelö kiinteytyy ja rakenne sileytyy. Kaada astiaan ja pakasta vielä jonkin aikaa.
vinkki:
*Kotitekoinen jäätelö on herkkä sulamaan. Laita keraaminen tai lasinen astia pakastimeen kylmenemään ja kaada valmis jäätelö sinne. Näin jäätelö ei sula reunoiltakaan vaan pysyy kiinteänä.
Ai ai, miten hyvältä näyttää ja varmasti myös maistui! Kotijäätelöön saa ihan omanlaisen, pehmeän, rakenteen.
VastaaPoistaParasta jäätelöä ikinä!
VastaaPoista