Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

perjantai 10. toukokuuta 2013

Tomaatti-mozzarellapizza

Pizzaa jälleen kerran! Uusi ihastus kotitekoisena on tomaatti-mozzarellapizza. Nyt kun on jonkin verran syöty pelkkiä kasvispizzoja niin ei lihaa enää niin paljoa kaipaa. Mozzarella tekee pizzasta ihanan täyteläisen. Rapea reuna, pehmeä mozzarella ja hapahko tomaatti ovat erinomainen yhdistelmä..

Laitan tähän tarkat ohjeet pohjan valmistamiseen, yksi tapa monista. Itse käytän pizzakiveä mutta jos et sellaista omista niin laita pohja uunissa kuumennetulle pellille tai valurautapannulle. Tavallistakin vehnäjauhoa voi käyttää mutta suosittelen ehdottomasti durumvehnäjauhoa.

Vinkki: jos hiivaa jää yli niin tuorehiiva säilyy erinomaisesti pienessä minigrip-pussissa jääkaapissa. Olen todennut että näin säilytettynä hiiva pysyy käyttökelpoisena päiviä, jopa viikkoja.



Tomaatti-mozzarellapizza kahdelle


pohja:
1dl vettä
1tl tuorehiivaa
½tl suolaa
hyppysellinen sokeria
1tl öljyä
2½dl durumvehnäjauhoja

kastike:
3rkl ketsuppia
1rkl tomaattipyrettä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
½tl valkoviinietikkaa

täytteeksi:
1dl juustoraastetta
3 tomaattia
1 pkt (125g) mozzarellaa

Mittaa kulhoon hanakuumaa vettä ja lisää suola, sokeri ja öljy. Sekoittele vispilällä kunnes vesi on kädenlämpöistä, lisää sitten hiiva ja vispaa kunnes hiiva liukenee. Lisää 1½dl jauhoja ja sekoita hyvin.

Levitä leivinalustalle 1dl vehnäjauhoja ja kaada taikina siihen päälle. (Vaihekuvat alempana)
Kaavi jauhoja taikinan päälle ja pyörittele jauhoissa kunnes saat kiinteämmän taikinapallon. Kun taikina alkaa olla kiinteämpää ala vaivaamaan taikinaan hyvää sitkoa, tämä kestää noin 5 minuuttia. Taikinaa on vaivattu riittävästi kun se muuttuu kimmoisaksi ja sileäksi. Tämän jälkeen laita taikina kulhoon ja peitä liinalla, kohota lämpimässä paikassa (uuni 50 astetta) kaksinkertaiseksi. Mitä kiinteämpi taikina sen pidempään kestää kohota.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Kauli pizzapohja muotoonsa jauhotetun leivinpaperin päälle. Muotoile pohjaa vielä käsin, venytä taikinaa siten että reunoista tulee paksummat. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Viipaloi tomaatit ½cm paksuisiksi viipaleiksi ja laita talouspaperin päälle valumaan ettei pizzasta tule vetinen. Ripottele tomaattiviipaleille suolaa. Viipaloi myös mozzarella. Kun pohja on kohonnut täytä pizza: levitä ensin kastike, sitten juustoraaste ja asettele tomaatit ja mozzarellaviipaleet limittäin. Ripottele vielä hieman suolaa täytteiden päälle ja siirrä pizza leivinpapereineen pizzakivelle tai kuumalle uunipellille. Paista pizzaa 250 asteessa 5-10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä.

Jauhot pöydälle

Taikina on aluksi melko löysää

Jauhottaminen jatkuu...

Oikea määrä jauhoa ja vaivaaminen voi alkaa

Kimmoisa ja sileä taikinapallo

Kohoamaan!

45min jälkeen

Kauli haluamasi mallinen pohja ja anna kohota hetki....

...valmistele täytteet...

...tarkista että pohja on kohonnut...

...täytä ja ei kun uuniin!

Valmista on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti