Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Paholaisenhillo

Tämä herkullinen lihan ja broilerin lisuke lienee tuttu melkein jokaiselle joka on ruokaillut Amarillossa. Paprikasta ja tomaatista valmistettu, chilistä potkua saava hillo on ehdottoman upea makupari perinteisesti broilerin ja vuohenjuuston kanssa. Itse olen käyttänyt hilloa myös salaatinkastikkeena ja sopiihan tämä riisinkin kanssa yhteen, tortilloista nyt puhumattakaan. 

Hyvän reseptin löytäminen on ollut vaikeaa mutta tämä resepti on tähänastisista kokeiluista oikeastaan paras. Myös valmistustavoissa on eroa, toisissa resepteissä kaikki ainekset pilkotaan kattilaan ja keitetään, toisissa taas aineksia freesataan ja soseutetaan. Tämä resepti on melko miedolle hillolle. Aluksi chilin maku voi tuntua liian vahvalta mutta kun hillo jäähtyy niin osa tulisuudesta katoaa, ja sama tapahtuu kun hillo yhdistetään ruoan kanssa. Eli kun tulisuus on valmistusvaiheessa melkein liian vahva niin ruuan kanssa se on täydellinen!


Vuohenjuustoa & paholaisenhilloa


Paholaisenhillo


450g tuoretta tomaattia
1 iso punainen paprika
20g (1-2kpl) punaista tuoretta chilipaprikaa
4 valkosipulinkynttä
1rkl öljyä
½tl suolaa
1dl hillosokeria
½dl hienosokeria
1tl mustapippurirouhetta
1tl kuivattua basilikaa TAI oreganoa
1/4dl valkoviinietikkaa


Aloita kuutioimalla paprika. Ota laakea kattila tai paistinpannu, lämmitä öljy ja laita paprikat pehmenemään öljyyn. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja lisää myös pannulle. Älä pidä pannua liian kuumalla sillä tarkoitus ei ole ruskistaa. Itse käytin tehoa 5/9.

Tomaatit ja chilin voi käsitellä 2 eri tavalla:
1.Jos sinulla on tehosekoitin/sauvasekoitin niin aja tomaatit ja chilipaprika erittäin hienoksi soseeksi ja kaada seos siivilän läpi pannulle. Voit lisätä soseutusvaiheessa vettä jolloin soseesta tulee helpommin siivilöitävää.
2.Jos et omista kumpaakaan ylläolevista niin kalttaa tomaatit ja kuutioi mahdollisimman hienoksi. Hienonna myös chili niin pieneksi kuin saat ja heitä kaikki pannulle. Jos et saa kaikkea tomaattien mahua talteen niin voit lisätä pannulle hieman vettä.

(eikä se nyt hengenvaarallista ole niitä tomaatteja kuorineen sinne laittaa, hillosta vain tulee sileämpää jos kuoret poistaa tavalla tai toisella)

Lisää seuraavaksi mausteet eli suola, pippuri, basilika ja sokerit. Etikka jätetään vielä pois. Keittele hilloa kokoon niin kauan kunnes se sakenee. Lisää lopuksi etikka, keittele pari minuuttia. Laita kuumuutta kestävään astiaan jäähtymään. Hillo säilyy hyvin jääkaapissa ja maku tietenkin paranee ajan saatossa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti