Jos siis olet tykästynyt tai vain ulkoisesti himoinnut kahviloissa nykyään tarjolla olevia jätticookieita, tässä on resepti juuri sinulle. Kuvat eivät nyt ole mahdottoman hyviä mutta toivottavasti niistä välittyy se maku, rapeus ja pähkinäisyys mitä näissä jättikekseissä on!
Jätticookiet
10kpl
100g voita
1dl hienosokeria
1dl fariini/muscovadosokeria
2½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
50g suklaata isona rouheena
1dl pähkinää isoina paloina (esim. saksanpähkinä, pecanpähkinä, macadamia, hasselpähkinä tms...)
2tl vettä
1 muna
½tl suolaa
Pehmitä voi mikrossa. Laita kulhoon voi ja kaikki sokerit, vaahdota kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, perunajauho, leivinjauhe, sooda, suola ja suklaa- sekä pähkinärouhe. Yhdistä seokset, sekoita käsin kunnes taikina on murumaista. Lisää kananmuna ja vesi, sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
Nostele taikinasta 10 korkeaa kekoa uunipellille, älä pyöritä palloksi äläkä litistä kekoja. Jätä reilusti tilaa ympärille. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Anna keksien jäähtyä ½-1h huoneenlämmössä.
Jätticookiet |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti