Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Porkkana-appelsiinikakku

Siskokullalle omistettu pääsiäisresepti, ei muutakuin jauhot pöllyämään siellä kaukana! :) Joku kiva kakku oli ajatuksissa pääsiäiseksi. Teeman mukaisesti sen täytyy olla jotain raikasta ja jotain keltaista (tai ainakin raaka-aineiden on oltava keltaisia ja oransseja ;) ). Googlasin pitkään jotain sopivaa reseptiä porkkanakakulle ja lopulta löysin reseptin mikä oli kahdessakin eri paikassa ja molemmissa sitä oli kovasti kehuttu. Eipä muutakuin tuumasta toimeen! Lopputulosta tässä samalla maistelen ja kyllähän tämä resepti kehujen väärti oli. Tapani mukaan muutin ohjetta hieman alkuperäisestä, alkuperäisen reseptin lähde löytyy kirjoituksen lopusta.




Porkkana-appelsiinikakku
12-15hlö

taikina:
5 munaa (jos isoja niin 4)
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
2tl ruokasoodaa
1½tl leivinjauhetta
1tl kanelia
2tl vaniljasokeria
½tl suolaa
330g porkkanaa (noin 5kpl)
1½dl rypsiöljyä
yhden sitruunan kuori
(voita ja korppujauhoja)

väliin:
n. 200g appelsiinimarmeladia

kuorrute:
400g maustamatonta tuorejuustoa
1,25dl tomusokeria
½ appelsiinin kuori
½ appelsiinin mehu
mantelilastuja tai mantelirouhetta

Pese ja kuori porkkanat, raasta hienolla raastinterällä. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta samalla sitruunasta kuori (vain keltainen osa).


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään (vehnäjauho, perunajauho, sooda, leivinjauhe, kaneli, vaniljasokeri ja suola).
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää puolet raasteesta ja puolet jauhoista, vatkaa sekaisin ja lisää loput jauhot ja raaste. Kun ainekset ovat sekoittuneet lisää öljy ja varmista että taikina on tasaista eikä öljy ole valunut taikinan pohjalle. Taikina jää muutenkin melko löysäksi, ei kannata säikähtää. Voitele ja jauhota huolellisesti halkaisijaltaan noin 20cm kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 1h. Jos pinta alkaa tummua liikaa niin aseta kakun päälle leivinpaperinpala. Tee kypsyystesti puutikulla ennenkuin otat kakun uunista. Anna kakun jäähtyä rauhassa ½-1h ennekuin kumoat sen.

Muna-sokerivaahto

Jauhot ja porkkanat lisätty

Uuniin!

Kun kakku on jäähtynyt leikkaa se keskeltä kahtia ja levitä väliin appelsiinimarmeladi. Laita kakku jääkaappiin vetäytymään, muutamaksi tunniksi tai yön yli.



Valmista kuorrute; laita kulhoon tuorejuusto, tomusokeri ja raasta noin puolet appelsiinin kuoresta. Vatkaa sekaisin. Ala lisäämään appelsiinin mehua samalla vatkaten kunnes kuorrutteen koostumus on hyvin levittyvää mutta kuitenkin vielä jämäkkää. Itse lisäsin vähän vajaa puolet yhden appelsiinin mehusta. Tarkista myös makeus, voit halutessasi lisätä tomusokeria. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Paahda mantelilastuja kuumalla pannulla kunnes ne saavat mukavan ruskean värin. Anna lastujen jäähtyä ennen kakun koristelua.



Alkuperäinen resepti:
http://polkkapossu.blogspot.fi/2011/09/kasittamattoman-herkullinen.html

2 kommenttia:

  1. Tätä on pakko kokeilla; vaikka tuleville synttäreille. Kiitos, tällaista olen etsinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskallan kyllä suositella! :) Kannattaa valmistaa kakku viimeistään jo edellisenä päivänä, tämä nimittäin vain paranee ajan kanssa. Pakastin oman kakkuni kuorrutteineen päivineen, ajattelin että tehdään sitten uusi kuorrute jos menee pakasteessa pilalle. Ei mitään ongelmaa, annoin kakun sulaa viileäkaapissa, kuorrute selvisi ehjin nahoin ja tuntuu että pakastamisen jälkeen kakun maku vain parani.

      Nyt on pakko myös epäsuositella: meille ostettiin Rainbown appelsiinimarmeladia ja se ei ollut hyvää, kamalan karvasta. :/ En osta uudelleen.

      Poista