Tällä kertaa kokeilin valmistaa ihan perus suklaamuffinssit joihin tein daimilla maustetun moussen. Daimin maku olisi saanut olla vahvempi joten laitan tähän ohjeeseen hieman enemmän daimia kuin mitä itse käytin. Tätä kuorrutetta kannattaa kokeilla myös tavallisten vaaleiden muffinssien kanssa.
Suklaamuffinssit ja Daim-kuorrute
10kpl
Tarvitset koko reseptiin 2 isoa Daim-patukkaa
muffinssit:
150g voita
100g tummaa suklaata
1½dl sokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
3rkl leivontakaakaota
1tl leivinjauhetta
1½dl kevytmaitoa
kuorrute:
200g tuorejuustoa
1 keltuainen
½dl sokeria
3 palaa Daimia (1½ patukkaa)
2½dl kermaa
koristeluun:
1 pala Daimia
10 amerikanmuffinivuokaa
Muffinssit:
Pehmitä (älä sulata!) voi mikrossa, lisää sokeri ja vaahdota vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat ja vatkaa hetki. Lisää keskenään sekoitetu kuivat aineet (vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe) ja maito. Lisää lopuksi karkeaksi rouhittu tumma suklaa. Lusikoi taikina kymmeneen muffinivuokaan, käytä muffinipeltiä jos sellaisen omistat. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, tarkkaile leivonnaisia etteivät ne pala. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna valmiiden muffinssien vetäytyä ja jäähtyä rauhassa.
Juuri uunista otetut suklaamuffinssit |
Rouhi 3 palaa (1½ patukkaa) Daimia veitsellä. Laita ½dl kermaa ja daimrouhe kattilaan. Sulattele miedolla lämmöllä kunnes seos on tasaista, tämä voi kestää muutaman minuutin. Pienet sattumat eivät haittaa, kunhan toffee sulaa sen verran että palat eivät tuki tyllaa kun pursotat kuorrutetta.
Daim-kermaseos |
Vaahdota erillisessä astiassa 2dl kermaa.
Laita toiseen kulhoon 200g tuorejuustoa, 1 keltuainen ja ½dl sokeria, vatkaa nämä tasaiseksi.
Lisää daim-kerma tuorejuustoseokseen ja vatkaa hetki. Lisää viimeisenä vaahdotettu kerma ja sekoita isolla lusikalla tasaiseksi. Kaada massa pursotinpussiin. Jos tuntuu että seos on liian löysää pursotettavaksi niin anna sen jähmettyä jääkaapissa, daimissa oleva suklaa ja toffee jähmettävät kuorrutetta vielä jonkin verran.
Rouhi viimeinen Daimin pala veitsellä rouheeksi ja ripottele koristeeksi valmiiden muffinien päälle.
Hei, minkä kokoisella tyllalla olet tehny pursotukset? :)
VastaaPoista-Anna