Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

tiistai 19. helmikuuta 2013

Hirvipullat

Hirvenlihalla jatketaan!

Pakastin tarjosi jälleen kerran ison palan hirvenlihaa ja ajatus lähti liikkeelle; nyt laitetaan uudessa yleiskoneessani oleva lihamylly todelliseen testiin! Halusin kokeilla tulevaa makkaranvalmistusoperaatiota ajatellen myös rasvan jauhamisen myllyssä joten sulatin hirvenlihan lisäksi palan possun kylkeä.

Kenwoodin lihamylly palveli oikein mallikkaasti, yllättävän paljon voimaa löytyy kooltaan noinkin pienestä laitteesta. Jauhoin yhteensä noin 1½ kiloa lihaa. Käytin konetta myös lihapullamassan sekoittamiseen ja aion kyllä jatkossakin hyödyntää yleiskonetta, oli nimittäin todella mukava lisätä mausteita ja muita aineksia kun kone hoiti raskaan työn.

Näistä hirvipullista tuli hieman miedompia koska en halunnut jatkaa lihapullataikinaa loputtomasti korppujauhoilla vaan käytin lopputuloksen pehmentämiseen mieluumin porsaan rasvaa. Hyviä joka tapauksessa olivat, jo pelkkä tuoksu houkutteli keittiöön uteliaita ihmisiä ja pullia katosi pelliltä melko monta heti tuoreeltaan! Riistan maku erottuu pullista edelleen mutta ei tietenkään niin voimakkaana mitä pelkästä hirvenlihasta valmistettuna.


Hirvipullat

Hirvipullat 

2 pellillistä isoja pullia


800g hirvenlihaa jauhettuna
200g rasvaista possun kylkeä jauhettuna
3 munaa
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
½dl korppujauhoja
1dl kuohukermaa
1½tl kuivattua timjamia
½-1tl rouhittua mustapippuria
merisuolaa

Valmistaminen yleiskoneessa:
Laita jauhetut lihat yleiskoneen kulhoon ja laita kone pyörimään, laita myös paistinpannu lämpenemään testipalan paistamista varten. Lisää lihoihin kananmunat, timjami, mustapippuri, pieneksi pilkotut sipulit ja jonkin verran suolaa. Paista testipala ja lisää suolaa tarpeen mukaan. Kun suolaisuus tuntuu sopivalta niin lisää vielä yksi ripaus suolaa, kerma ja korppujauhot ja anna koneen pyöriä vielä hetki että ainekset sekoittuvat. 

Pyörittele vedellä kostutetuin käsin isohkoiksi pulliksi pellille, paista 175 asteessa (kiertoilmalla) n.30min.

Valmistaminen käsin
Laita kulhoon korppujauhot, kerma ja kananmunat, vispaa sekaisin. Lisää pilkotut sipulit ja mausteet, jonkin verran suolaa. Lisää viimeisenä lihat ja sekoita tasaiseksi. Paista testipala, lisää tarpeen mukaan suolaa kunnes maku on kohdallaan. Paistaminen samoin kuin yllä.


Ruskista pullat vielä nopeasti kuumalla pannulla voissa
 jos haluat lisää makua ja paistopintaa!


1 kommentti:

  1. Hei! ei riistan maku oman kokemukseni mukaan ihan korppujauhoista kärsi (ja ne voi tarvittaessa vaihtaa myös perunaan tms). Pikemminkin vähemmän munaa ja/tai kermaa. Munistakin voi käyttää valikoivasti vain keltuaiset, niin riistan/lihan maku pysyy silloin voimakkaampana.

    VastaaPoista