Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

lauantai 2. helmikuuta 2013

Vaaleanpunainen kerroskakku

Sain suuren kunnian valmistaa eräille syntymäpäiväjuhlille kakun. Värien puolesta oli vähän toivetta, muuten sain oikeastaan vapaat kädet. Lyhyestä virsi kaunis, lopputulos on tässä. :)
Ajattelin aluksi että en tee kakusta blogipäivitystä koska minulla ei ole vaihekuvia, mutta tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin. Laitan tähän yksinkertaisesti että mitä kakku sisältää ja paljonko, osittain ohjeeksi itsellekin jos tulevaisuudessa tulee tehtyä lisää kerroskakkuja. Laitan myös hyvin suurpiirteisen vaiheohjeen eli missä työjärjestyksessä kakun kanssa toimitaan.


Vaaleanpunainen mangomoussekakku 

n.35hlö

kakku sisältää:
9 munan kakkutaikina
1½ annosta mango-appelsiinitäytettä
4-5 dl kostutuslientä
2 pakettia sokerimassaa á 250g
(1 paketti ison kakun päälle, ½ pakettia pienemmän kakun päälle,
½ pakettia koristeisiin)
1l vispikermaa
(2dl kermaa + 100g täytteestä ylijäänyttä tuorejuustoa kakkujen kuorruttamiseen, 8dl kermaa pursotuksiin)
vaaleanpunaisia sokerihelmiä
pinkinpunaista pastaväriä
hopeasprayta
tomusokeria
vaniljasokeria
(vaniljakreemijauhetta)

tarvikkeet:
2 kakkuvuokaa, halkaisijaltaan n. 24cm ja n.15cm
pursotinpussi + tähtitylla (Städter)
kukkamuotti
jalanjälkimuotti
kaulin + siivilä

kukkien valmistaminen;
Leikkaa kaulitusta sokerimassasta kukkamuotilla kukkia, paina ne kevyesti pehmeää alustaa vasten keskeltä kuopalle, lisää pienen pieni pisara vettä liimaksi ja tipauta keskelle sokerihelmi. Anna kuivua vähintään muutama tunti.

jalanjäljet;
jalanjälki-muotilla sokerimassasta kuviot, sokerihelmiä vedellä liimattuna

1v-kirjailu;
tomusokeria, vettä, pastaväriä pursotettuna minigrip-pussilla

Kakun valmistaminen

Valmista koristeet mielellään edellisenä päivänä, siis samana päivänä kuin täytät kakut.

1. Valmista 9 munan kakkutaikina ja jaa se jauhotettuihin kakkuvuokiin. Omaan 15cm:n vuokaani laitoin leivinpaperista korotetut reunat ja syytä olikin sillä taikina kohosi yli kaksinkertaiseksi! Paista pohjat kypsiksi.

2. Valmista mangotäyte, kostutusliemi ja täytä molemmat kakut ohjeen mukaan. Kakkujen tulee saada vetäytyä riittävän pitkään, mielellään seuraavaan päivään ennen koristelua.

3. Kumoa isompi kakku suoraan tarjoilualustalle ja pienempi kakku väliaikaiselle alustalle kuten vaikka leikkuulaudalle. Suojaa koristelun ajaksi tarjoilualusta leivinpaperipaloilla jos koet sen tarpeelliseksi.

4. Vaahdota 2dl kermaa, lisää täytteestä ylijäänyt tuorejuusto (100g), makeuta sokerilla. Kuorruta tällä kreemillä molemmat kakut palettiveistä tai nuolijaa apuna käyttäen.

5. Kuorruta kakkujen päälliset sokerimassalla; 
Kauli isompaa kakkua varten 1 paketti sokerimassaa levyksi tomusokeria apuna käyttäen, nosta levy kakun päälle ja tasoita käsin. Pienemmän kakun pinnalle riittää ½ pakettia sokerimassaa. Leikkaa ylimääräiset reunat pois.

6. Ota avuksi käyttämäsi pienempi kakkuvuoka; sommittele vuoka ison kakun päälle siten että se on keskellä ja paina kevyesti että kakkuvuoasta jää jälki. Nyt sinun on helppo kohdistaa itse kakku oikealle paikalleen. Nosta pienempi kakku isomman kakun päälle kahden kakkulapion tai vaikka juustohöylän avulla.

(jos käytät kimallesprayta niin suihkaise sitä tässä vaiheessa sokerimassan pinnalle)

7. Vaahdota 8dl kermaa, värjää se pastavärillä ja mausta sokerilla. Lisää halutessasi ripaus vaniljakreemijauhetta rakennetta tukemaan. Pursota kakkujen reunat aloittaen ylemmästä kakusta.
(määrä kuulostaa paljolta, mutta vaahdotin aluksi vain 6dl ja kerma loppui kesken)

8. Lisää viimeisenä sokerimassakoristeet, käytä koristeiden kiinnittämiseen pensseliä ja vettä.Onnea päivänsankareille! :)


2 kommenttia:

 1. Valtavan kaunis, yksinkertaisen tyylikäs unelmakakku pienille ja isommillekin prinsessoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :)
   Samaa mieltä olen, yksinkertainen on kaunista!

   Poista