Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

lauantai 9. helmikuuta 2013

Hirvikäristys

Puuhellan lämmitystä oli tänään ohjelmassa ja tuumasin että nyt olisi taas sellainen päivä kun haudutetaan jotain hyvää liharuokaa. Hirvenliha taisi olla ensimmäinen mitä pakastimesta tuli vastaan joten pitkästä, pitkästä aikaa päätin valmistaa hirvikäristystä. Käristyksen tekeminen ei ole vaikeaa, ainoa haaste on saada lihasta riittävän ohuita suikaleita ilman että jäädyttää sormiaan tunnottomiksi jäistä lihanpalaa käsitellessä. Muutenhan käristyksen valmistaminen on maltillista odottelua ja hellää hoivaamista jonka lopputulos todella palkitsee! 

Hirvikäristys, tarjoiluun perunamuusia & sokerisiirapissa
pyöräytettyjä karpaloita ja puolukoitaHirvikäristys

4:lle

800g hirven käristyslihaa
1 plo (0,33) olutta
1 laakerinlehti
1 iso sipuli
1rkl merisuolaa
10 mustapippuria
(5 katajanmarjaa)

voita paistamiseen & viimeistelyyn

(tarjoiluun perunamuusia & karpaloita, puolukoita, tyrni- tai mustaherukkahyytelöä)

Jos hirvenliha on pakastimessa, ota se huoneenlämpöön pari tuntia ennen lihan leikkaamista. Voit myös pitää lihaa pidemmän aikaa jää/viileäkaapissa että se pehmenee leikattavaksi. 
Leikkaa jäinen liha mahdollisimman ohuiksi lastuiksi (poikkisyyhyn jos mahdollista).

Omat lastuni olivat hieman liian paksuja, mutta pitkä
haudutusaika antoi sen onneksi anteeksi.

Käristä lihat erittäin kuumalla pannulla voissa, useammassa erässä. Riittää että lihat saavat väriä, siirrä ne sitten kattilaan. 

Valurautapannu ja puuhella! <3

Kun olet paistanut kaikki lihat lisää kattilaan olut, isoiksi paloiksi pilkottu sipuli, mausteet ja vettä niin paljon että lihat peittyvät. 
Hauduttele lihoja kannen alla vähintään 2 tuntia, mitä pidempään sen parempi.

Valmista lisukkeet ja keitä lientä sen aikaa kokoon ilman kantta. Käristyksessä ei tarvitse olla hurjasti nestettä, ehkä noin puolet lihan määrästä. Tarkista suola vasta kokoon keittämisen jälkeen ja lisää tarvittaessa. Viimeistele käristys voinokareella ja tarjoile!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti