Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Perinteinen Lanttulaatikko

Joulu lähestyy ja on aika valmistaa lisää perinteisiä jouluherkkuja. Tätä reseptiä olen käyttänyt jo muutaman vuoden ja samalla linjalla jatketaan!

Laatikot voi hyvin tehdä etukäteen ja pakastaa, ottaa sulamaan pari päivää ennen aattoa ja kuumentaa uunissa, viimeistely voinokareella ja valmista on!

Lanttulaatikko

Jo muutaman vuoden kaupoissa on ollut tarjolla kotikokin suuri helpotus eli valmiit porkkana- ja lanttusoseet.  Muistan kun muutama vuosi sitten sitkeästi päätin tehdä kaiken vanhan kaavan kautta ja ostin pussillisen kokonaisia lanttuja. Taistelin juuresten kanssa hiki otsalla ja rystyset verillä, ajattelin jo että seuraavaksi haen kirveen avuksi... ;) Että jos nyt ei satu lanttuja olemaan omasta takaa niin suosittelen päästämään itsensä helpolla ja hankkimaan valmiit soseet kaupasta!


Puolitin sen ohjeen millä itse nämä laatikot tein, 
tästä ohjeesta täyttyy siis 1 iso 1,5 - 2 litrainen vuoka tai pari pienempää.

Lanttulaatikko


Lanttulaatikko 
1 iso vuoka

1kg lanttusosetta
2dl kermaa
2 (pientä) munaa
1rkl vehnäjauhoja
0,75dl siirappia
40g voita
½-1tl jauhettua muskottipähkinää
1/4 - ½ tl valkopippurijauhetta
1tl suolaa

korppujauhoja kuorruttamiseen

Mittaa kaikki muut ainekset paitsi voi isoon astiaan, laita mausteita ensin varovaisesti.


Sekoita huolellisesti sähkövatkaimella ja anna seistä muutama minuutti (tai pidempään). Tarkista sitten maku ja lisää tarvittaessa suolaa, valkopippuria tai muskottia. Valkopippurin kanssa kannattaa olla varovainen sillä sen maku vahvistuu laatikon kypsyessä. Kun mausteet ovat mielestäsi sopivat, sulata voi ja lisää seokseen.

Kaada taikina vuokaan (vuokiin) ja tasoita lusikalla. Ripottele päälle tasainen kerros korppujauhoja.



Painele lusikalla kuviot laatikoiden pintaan.



Paista laatikoita 160 asteessa noin 2 tuntia, isoa vuokaa voi paistaa vartin pidempään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti