Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

perjantai 14. joulukuuta 2012

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikossa mielestäni tärkeintä on korostaa porkkanan omaa makua, ei suinkaan peittää sitä liian vahvoilla mausteilla tai vastaavasti maustaa liian varovaisesti jolloin laatikko ei maistu miltään. Laatikko ei ole oma ehdoton suosikkini mutta se kuuluu joulupöytään ja on ihana lisuke nautittavaksi joulun jälkeenkin, talvisella aterialla vaikkapa pitkään haudutetun porsaanlihan kanssa!

Tämä resepti sisältää ripauksen enemmän mausteita kuin perinteisessä laatikossa yleensä on, mutta mausteiden tarkoitus on todellakin vahvistaa porkkanan makua ja nostaa sen omaa aromia paremmin esiin. Myös porkkanan osuus on hieman suurempi kuin tavallisesti ja tämän talouden testiryhmä oli vallan tyytyväinen lopputulokseen. :) Laatikot voi pakastaa kuten lanttulaatikotkin, sitten sulattaa ja lämmittää uunissa, viimeistellä voisulalla!


Uunituoretta!

Tästä annoksesta tulee noin 2 litraa eli yksi iso vuoka tai pari pienempää.

Porkkanalaatikko

riisipuuro
1dl puuroriisiä (Risella)
1dl vettä
5dl täysmaitoa
½tl suolaa

1kg porkkanasosetta
1 muna
1tl muskottipähkinää
½tl inkivääriä
pieni veitsenkärjellinen jauhettua neilikkaa
1/4tl-½tl valkopippuria
½dl siirappia
½-1tl suolaa
1dl kermaa

korppujauhoja kuorruttamiseen

Keitä ensin riisipuuro; keitä riisiä vedessä kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja kiehauta, hauduta kannen alla kypsäksi (noin 1h). Mausta suolalla ja jätä jäähtymään.

Sekoita kermaa lukuunottamatta loput ainekset keskenään, lisää suolaa ja valkopippuria ensin pienemmät määrät. Lisää sitten riisipuuro ja sekoita sähkövatkaimella. Anna seoksen maustua muutama minuutti ja tee makutesti. Lisää tarvittaessa suolaa ja loput valkopippurista, sekoita ja maista uudelleen. Kun maku on kohdallaan, lisää kerma ja annostele seos vuokaan/vuokiin.

Korppujauhota ja kuvioi pinta lusikalla. Paista 160 asteessa noin 2h.






Rapea pinta, mehevän porkkanainen laatikko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti