Tandooriuunin puutteessa (ellei jollain satu sellaista olemaan ;) ) paistamiseen kannattaa käyttää mahdollisuuksien mukaan pizzakiveä tai valurautapannua. Ellei näitä ole saatavilla niin tavallinen uunipelti käy vallan mainiosti.
Suomalaisittain ajattelisin että leipä sopisi (intialaisten ruokien lisäksi) erinomaisesti salaatin kanssa. Jos en karttelisi runsasta vehnän käyttöä niin noitahan söisi tuoreeltaan, ihan ilman mitään lisukkeita, vaikka miten monta. Itselläni juolahti mieleen käyttää nuo eiliseltä ylijääneet naanit täytettyinä kuin pitaleivät; mausteista broileria tai kebablihaa, jogurttikastike ja salaatti; ah ja voi!
Uunituoreita leipiä
Naan-leipä
6 keskikokoista leipää
250g vehnäjauhoja
(+jonkin verran leipomiseen)
1½dl maitoa
10g tuorehiivaa
½tl sokeria
½tl leivinjauhetta
½tl suolaa
1 muna
1rkl voisulaa
½dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
seesaminsiemeniä
unikonsiemeniä
voisulaa
Sekoita maito ja jogurtti keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Lisää sopivan lämpimään (37C) seokseen hiiva ja sokeri, sekoita ja laita odottelemaan pöydälle siksi aikaa kun valmistat jauhoseoksen.
Alkuvaiheessa
Kulhosta kaadettu taikina
Vaivattu taikina
2h kohonnut taikina
Jaa taikina kuuteen osaan ja kohota liinan alla sen aikaa kun uuni lämpenee.
Kohonneet taikinapullat
Lämmitä uuni 200 asteeseen, jätä myös paistoalusta (pelti, pizzakivi tms) uuniin kuumenemaan, uunin keskitasolle. Muotoile taikinapullat käsin litteiksi noin 1cm paksuisiksi leipäsiksi. Sipaise jokaisen leivän pintaan hieman voisulaa, ripottele sitten siemeniä ja painele siemenet sormin kiinni leivän pintaan (muuten kaikki varisevat pois ennenkuin leivät ehtivät edes tarjolle). Siirrä leivät suoraan kuumalle pellille, paista 2-3 leipää kerrallaan. Paistoaika on noin 10 min, leivät ovat kypsiä sitten kun pinta saa hieman väriä.
Voitele uunista tulleet leivät voisulalla ja tarjoile lämpiminä. Säilytä leivinliinan sisällä, pidempiaikaiseen säilytykseen paperipussi on hyvä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti