Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

perjantai 15. elokuuta 2014

Amerikkalainen juustokakku marjoilla - Baked berry-cheesecake

Näin muutama päivä sitten reseptin jossa rahkatäytteisen paistetun kakun päälle oli laitettu marjoja. Ensimmäinen ajatus oli hyödyntää arkistoistani löytyvää amerikkalaisen juustokakun reseptiä marjapiirakan pohjaksi. Tänään idea lähti toteutukseen kun minulle tuotiin puoli sangollista perattuja tuoreita mustikoita, sen lisäksi että tällä viikolla pakastimeen päätyi useampi kilo isoja mehukkaita vadelmia. Tuumasta toimeen!



Jos olet haaveillut pelkästä amerikkalaisen juustokakun reseptistä niin tässä on omasta mielestäni todella hyvä sellainen. Jätä vain marjat päältä pois ja lisää täytteen sitruunamehun määrää 2-3rkl. Voit myös lisätä 1rkl raastettua sitruunan kuorta.




Amerikkalainen juustokakku marjoilla
20-22cm irtopohjavuokaan

pohja;
200g Digestivekeksejä
100g voita

täyte;
600g Philadelphia-tuorejuustoa
2dl kermaa
2 munaa
3rkl maissitärkkelystä
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria (tai ½ vaniljatangon siemenet)
3rkl sitruunan mehua

marjasekoitus;
4-5dl marjoja (mustikoita/vadelmia/karhunvatukoita)
1rkl maissitärkkelystä
2rkl tomusokeria
1rkl sitruunan mehua

koristeluun 50g valkosuklaata

Uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunuksen väliin ennenkuin kiristät reunuksen paikalleen. Murskaa digestivet ja lisää sulatettu voi. Sekoita hyvin ja painele massa vuoan pohjalle ja osittain reunoille. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Sekoita täytteen kuivat aineet eli maissitärkkelys, sokeri ja vaniljasokeri erilliseen astiaan. Lusikoi tuorejuustot isompaan kulhoon ja vatkaa ne pehmeäksi. Lisää munat ja hetken kuluttua kerma. Lisää kuivat aineet ja vatkaa pari minuuttia, lisää viimeisenä sitruunan mehu.

Kaada täyte vuokaan, jätä kuitenkin 2-3cm kohoamisvaraa. Nosta vuoka jo uuniin.

Sekoita marjasekoituksen ainekset keskenään huolellisesti että maissitärkkelys leviää tasaisesti. Nosta kakku uunista ja lusikoi marjaseos kakun päälle. Nosta kakku takaisin uuniin ja paista alimmalla tasolla 1-1½h. Kakku kohoaa uunissa jonkin verran, älä säikähdä sitä. Pinta laskee kun kakku jäähtyy. Kokeile kakun kypsyyttä heiluttamalla vuokaa; jos koko kakku heiluu tasaisesti niin se on kypsä, mutta jos keskikohta näyttää vetelämmältä niin jatka paistamista.

Jäähdytä kypsä kakku ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa, kakku on parasta kun on saanut rauhassa kylmetä ja vetäytyä vaikka seuraavaan päivään! Kun kakku on vähintään haalea niin sulata valkosuklaa ja pursota raidoiksi kakun päälle (itse käytin pakastepussia johon leikkasin reiän).








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti