Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

perjantai 21. maaliskuuta 2014

Suklaavanukas

En muista mistä suklaavanukkaan reseptin kehittäminen alunperin lähti mutta sillä ei liene merkitystä. Tärkeintä on tallettaa ja jakaa lukijoille tämä erinomaisen hyvä resepti joka on jo muutamia kuukausia roikkunut reseptivihossani pääsemättä kuitenkaan blogiin saakka.
Jos joku teistä kasari- tai ysärilapsista muistaa NamiNami-vanukkaat niin tällä reseptillä on mahdollisuus päästä ainakin pienelle aikamatkalle!

Tämä vanukas on ehdottomasti parempaa kuin kaupasta ostettavat kilpailijansa. Eräästä saksalaissyntyisestä kauppaketjusta löytyy melko hyvää suklaavanukasta, tämä resepti osuu lähelle kyseistä tuotetta mutta kotona valmistettu ja lisäaineeton on tietenkin aina parempi vaihtoehto.


Chocolate pudding
SuklaavanukasSuklaavanukas 

5 keltuaista
1½dl sokeria
½dl maissitärkkelystä
0,75dl leivontakaakaota
6dl (täys)maitoa
1/3tl suolaa

1½ liivatetta
1dl kermaa

Mittaa kattilaan kaikki muut ainekset paitsi liivatelehdet ja kerma (jos kaakao on paakkuista niin siivilöi se). Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
Kuumenna seosta liedellä, sekoita vispilällä koko ajan pohjaa myöten. Voit säätää lieden täysille jos sekoitat tehokkaasti koko ajan. Kuumenna kunnes seos kiehahtaa, yksi pulpahdus riittää ja ota kattila levyltä pois.
Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne vanukkaaseen, sekoita hyvin. Lisää viimeisenä kerma. Halutessasi kaada vanukas siivilän läpi niin keltuaisten mukana tulleet valkuaissiteet tulevat poistetuksi.

Jäähdytä jääkaapissa, vanukkaan koostumus ja maku ovat kohdallaan vasta kun vanukas on jääkaappikylmää. Vanukas on parhaimmillaan vasta 1-2 vuorokauden kuluttua valmistamisesta, mutta harvemmin se sinne saakka säilyy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti