Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Mansikka-kinuskikakku

Mansikkakausi tuli, oli ja ilmeisesti alkaa olemaan jo lopuillaan. Vielä ehti yhden mansikkakakun tekemään, yksi pienempi tuossa jo sukulaisvoimin tuhottiinkin.

Kokeilin mansikkakakkuun toiseksi täytteeksi kinuskia ja se toimi ihan mukavasti! Nyt minulla on kakkuihin sekä täytteeksi että kuorrutteeksi sopiva kinuskiohje, ei tarvitse pelätä että imeytyy kakun sisään tai muuttuu jääkaapissa kivikovaksi, tämä kinuski on aina sopivan jähmeää!  Että kiitos vain Neiti P erinomaisesta ohjeesta. ;)

Vaihekuvia ei taaskaan ole kun kiireessä piti toimia, mutta reseptin kyllä kirjoitan.




Mansikka-kinuskikakku
20-25hlö

7 munan kakkupohja noin 24cm vuokaan
(jos tarvitset ohjeen se löytyy TÄÄLTÄ)

Kinuski (täyteväli 1):
2dl kermaa (vispi- tai kuohu)
100g voita
8rkl fariinisokeria
3 pientä teelusikallista perunajauhoja

Täyteväli 2:
2½dl kermaa
½l mansikoita
1½dl mansikkahilloa tai sokeroitua marjasosetta
sokeria

Kostuttamiseen 2-3dl mansikkamehua tai sokerivettä

Päällystäminen:
1l mansikoita
7½dl kermaa (vispi- tai kuohu)
sokeria
vaniljasokeria
(2tl vaniljakreemijauhetta)

Tee kakkupohja ja leikkaa se 3 osaan.

Valmista kinuski; sekoita perunajauhot ensin pieneen määrään kermaa ettei tule klimppejä, lisää sitten loppu kerma ja sekoita hyvin. Sulata voi kattilassa, lisää fariinisokeri. Keitä voi-sokeriseosta pari minuuttia koko ajan vispilällä sekoitellen, kaada mukaan kerma ja sekoita hyvin. Kuumenna kunnes seos pulpahtaa ja siirrä jäähtymään.

Vaahdota 2½dl kermaa, mausta sokerilla. Pilko ½ litraa mansikoita.

Vuoraa pohjan paistamiseen käyttämäsi vuoka kelmulla ja laita ensimmäinen kakkupohjaviipale vuokaan. Kostuta mansikkamehulla ja lisää kinuski, tasoita lusikalla. Lisää seuraava kakkupohjaviipale, kostuta ja lisää vaahdottamasi kerma. Lisää pilkotut mansikat ja lusikoi hillo mansikoiden päälle. Laita päälle viimeinen kakkuviipale ja kostuta mansikkamehulla. Kelmuta kakku, laita päälle kevyt paino (leikkuulauta tms) ja jäähdytä jääkaapissa mielellään yön yli.

Kumoa kakku tarjoilualustalle. Vaahdota 7½dl kermaa ja mausta se sokerilla.
(Jos kaapista sattuu löytymään vanilajkreemijauhetta niin lisää 2tl vaahdottamisen puolivälissä)
Levitä kakulle ohut kerros kermaa tarttumapinnaksi. Pursota kerros kermaa koko kakun ympärille, myös päälle, tyyli on vapaa! Itse pursotin spiraaleita perinteisen pystyraidoituksen sijaan.

Puolita loput 1l mansikoita ja kokoa puolikkaista ympyröitä kakun päälle, mansikan leikkauspinta kakun keskustaa kohti ja kanta alas. Aloita reunalta ja etene keskustaa kohti.

Keitä kahvit ja kutsu ystäviä!

2 kommenttia:

  1. Millä sinä pursotat kun jälki on noin tasainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stäedterin 6-sakarainen tähtitylla on se taika millä saa siistejä pursotuksia aikaiseksi helposti. Lisäksi tärkeää on että kermaa ei saa vatkata liikaa ettei mene rakeiseksi. :)

      Poista