Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Friteerattua kanaa

Täydellisen friteeraustaikinan 
metsästystä. 
Nyt kävi niin että se löytyi! 

Löytyi siis keittokirjasta joka on koristanut hyllyä 
jo muutaman vuoden ajan. En tiedä enkö aiemmin ole kokeillut vai enkö vain ole onnistunut (todennäköisesti en ole ollut riittävän täsmällinen taikinan valmistamisessa), mutta nyt taikinaa on testattu 3 kertaa parin päivän aikana ja se todellakin toimii, lopputulos on samanlainen ellei jopa parempikin kuin itämaisissa ravintoloissa. Rapea, mehevä, maukas! Lisukkeeksi tein kasviksia valkosipulikastikkeessa, puolitoista tuntia keittiössä maksoi ehdottomasti vaivan!






FRITEERATTUA KANAA
3-4 hengelle

taikina:
125g vehnäjauhoja
40g perunajauhoja
2tl leivinjauhetta (reiluja lusikallisia)
½tl suolaa
2dl vettä
20ml öljyä

täytteeksi:
3 luutonta broilerin rintafilettä

paistamiseen:
1 litra öljyä (rypsi-, rapsi- ja friteerausöljy ainakin käyvät)

Näistä on apua: digitaalinen paistomittari, siiviläkauha, keittiöpihdit

Sekoita kulhossa taikinan kuivat aineet. Lisää vesi ja öljy, sekoita vispilällä kunnes taikina on tasaista. Jätä taikina turpoamaan muiden valmisteluiden ajaksi, mielellään vähintään puoleksi tunniksi.

Pilko broilerinfileet suupalan kokoisiksi paloiksi. 
Leikkaa pitkän mallisia paloja koska ne kypsyvät paistettaessa tasaisemmin.

Kaada öljy isoon kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä tavoitelämpötilaan. Paras lämpötila friteeraamiseen on 180-190 astetta. Voit testata lämpötilaa myös tiputtamalla öljyyn leipäpalan, öljy on valmista jos leipäpala ruskistuu noin minuutissa. Yritä pitää liedellä tasalämpö, itselläni öljy pysyy oikeassa lämpötilassa teholla 7/9.

(Muista turvallisuus: kattilan kansi pitää olla käden ulottuvilla siltä varalta että öljy syttyy palamaan. Liesituuletin kiinni. Kuumaan rasvaan ei saa päästä vettä. Jos öljy alkaa savuamaan on se jo liian kuumaa ja voi syttyä palamaan.)

Kun öljy alkaa olla valmista sekoita broilerinpalat friteeraustaikinaan. Nostele käsin tai keittiöpihdeillä broilerinpaloja öljyyn porisemaan. Friteeraa muutama minuutti per erä, kunnes pallot ovat kullankeltaisia. Halkaise ensimmäisestä erästä yksi pallo niin varmistut paistoajasta, onko sekä broileri että taikina varmasti kypsää. Nostele valmiit pallot talouspaperilla vuorattuun siivilään odottelemaan. Puhdista öljyä paiston aikana keräämällä sinne kertyvää taikinamurua pois. 




Dippaa palloja makeaan chilikastikkeeseen tai hapanimeläkastikkeeseen!

Kun olet friteerannut kaikki palat siirrä kattila levyltä pois ja jätä öljy jäähtymään. Voit käyttää öljyä vielä uudelleen, kaada se täysin jäähtyneenä siivilän tai harson läpi poistaaksesi epäpuhtaudet ja säilytä jääkaapissa, öljy säilyy hyvänä varmasti ainakin muutaman päivän.

2 kommenttia:

  1. Hep! Kaksi kertaa kokeiltu broileria ja hyviähän ne on :) Makuraati oli sitä mieltä että vaatii maustamista ennen friteerausta. Laitettiin sitten toiseen erään suolaa ja ripaus curryakin, oli kuulemma parempi muttei vielä saman makuista kuin kiinalaisessa. Ostettaisko natriumglutamaattia ja uitetaan ne siinä ;-) josko maku täsmäisi? Ei vaan, näillä mennään! Banaanit vuorossa myöhemmin tänään. Onkohan mahdotonta käyttää samaa öljyä? Ensin kanat ja sitten banaanit? En taida uskaltaa mutta tuntuu vaan haaskaukselta tuon öljyn kans. t:Siskokulta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips!

      Kiva kun kokeilitte! :)

      Taikinaan kannattaa laittaa hyvä suola, siitä tulee huomattavasti lisää makua. Suolan määrä riippuu sen laadusta, itse käytän merisuolaa joten siitä tulee vähemmällä määrällä tarpeeksi. Sama kuin kaikkien vehnätaikinoiden kanssa (lätyt, leivät, pullat...), jos ei ole suolaa niin mausta ei tule täyteläistä.

      Pitäisi tehdä tänne dippikastikkeen ohje, melkein nuo pallerot vaativat sen hapanimeläkastikkeet seurakseen!

      Samaa öljyä voi ehdottomasti käyttää banaaneihin, öljy kuitenkin kuumennetaan lähelle 200 astetta ja valmistettava tuotekin on melko "lämmintä" valmistuttuaan joten sieltä on varmasti jokainen salmonellapöpö päätynyt hengettömäksi, siihen vaaditaan vain 75 astetta.

      Poista