Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Friteeratut banaanit

Friteerattuja 
banaaneja itämaisten
ravintoloiden tapaan, 
jälkiruoka joka
 ei selittelyä 
kaipaa!



(katso myös ohje FRITEERATTUA KANAA)

FRITEERATUT BANAANIT
4 hengelle (=2 palaa per ruokailija)
(taikinasta riittää
vähän enempäänkin)

taikina:
125g vehnäjauhoja
40g perunajauhoja
2tl leivinjauhetta (reiluja lusikallisia)
½tl suolaa
2dl vettä
20ml öljyä

täytteeksi:
2 isohkoa banaania (ei liian kypsiä etteivät hajoa)

paistamiseen:
½-1 litraa öljyä kattilan koosta riippuen (rypsi, rapsi tai friteerausöljy)

lisukkeeksi:
vaniljajäätelöä 
siirappia / kinuskikastiketta / suklaakastiketta

Näistä on apua: digitaalinen paistomittari ja siiviläkauha

Sekoita kulhossa taikinan kuivat aineet. Lisää vesi ja öljy, sekoita vispilällä kunnes taikina on tasaista. Jätä taikina turpoamaan muiden valmisteluiden ajaksi, mielellään vähintään puoleksi tunniksi.

Leikkaa banaanit keskeltä poikki ja halkaise puolikkaat, eli yksi banaani 4 osaan. Tämä on paljon helpompaa jos et kuori banaania ensin, poista kuoret vasta ennen taikinaan kastamista niin palat pysyvät parhaiten ehjänä.

Ota lautaset esiin ja valmistele lisukkeet ennenkuin alat friteeraamaan, banaanit tulee tarjoilla heti paiston jälkeen.

Kaada öljy kattilaan (jos käytät pienempää kattilaa/kasaria niin et tarvitse öljyä niin paljon) ja kuumenna keskilämmöllä tavoitelämpötilaan. Paras lämpötila friteeraamiseen on 180-190 astetta. Voit testata lämpötilaa myös tiputtamalla öljyyn leipäpalan, öljy on valmista jos leipäpala ruskistuu noin minuutissa. Yritä pitää liedellä tasalämpö, itselläni öljy pysyy oikeassa lämpötilassa teholla 7/9.

(Muista turvallisuus: kattilan kansi pitää olla käden ulottuvilla siltä varalta että öljy syttyy palamaan. Liesituuletin kiinni. Kuumaan rasvaan ei saa päästä vettä. Jos öljy alkaa savuamaan on se jo liian kuumaa ja voi syttyä palamaan.)

Poista banaaneista kuoret. Pyöräytä palat käsin taikinassa ja tiputa öljyyn, pieneen kasariin mahtuu 2-3 palaa kerralla. Paista kunnes palat ovát reilun kullanruskeita, käytä nopsasti talouspaperin päällä että ylimääräinen rasva ei kulkeudu lautaselle. Banaanit eivät pysy rapeina pitkään joten tarjoile ne sitä mukaa kun paistat!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti