Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Banoffee (banaani-toffeepiirakka)

Tällaista toivottiin juhannukseksi, toki juhannus on nyt jo mennyt kun resepti vasta pääsee blogiin mutta tätä  kannattaa valmistaa vaikka viikonlopun herkuttelua ajatellen! Herkutteluahan tämä on, kaloreita kertyy enemmän kuin kukaan uskaltaa laskea, mutta mehän emme laske...

Kyseessä siis keksipohjasta, toffeesta, kermasta, banaanista ja suklaasta tehty piirakka. Eihän tästä puutu kuin pähkinät, täytyy joskus keksiä keino ujuttaa niitäkin reseptiin. ;) Piirakkaan tarvittavaa kondensoitua maitoa löytyy jo lähes kaikista kaupoista, viimeistään isommasta marketista. Kondensoitu maito on tölkkitavaraa ja löytynee säilykeosastolta.


Piirakan valmistamiseen alusta loppuun kuluu noin 4-5 tuntia koska toffeen täytyy kiehua noin 3 tuntia ja myös jäähtyä ennen piirakan kokoamista. On tämä silti vaivan arvoinen leivonnainen!


Annos on iso ja tätä piirakkaa ei oikeastaan pysty syömään kovin isoa palaa, kerma ja toffee tekevät kyllä tehtävänsä. Vuokana käytin 25cm halk. irtopohjavuokaa. Olen joskus tehnyt piirakan 20cm halk. vuokaan, tällöin reseptin voi varovasti arvioituna puolittaa.


Banoffee-piirakka
10-15hlö

1pkt (400g) Digestivekeksejä
100g voita
½dl vettä
2rkl sokeria

2tlk kondensoitua maitoa
4dl vispikermaa
1rkl sokeria
75g maitosuklaata
2 banaania
leivontakaakaota koristeluun

Irrota maitotölkeistä etiketit. Ota käyttöön huonoin kattilasi sillä tölkeistä saattaa irrota liimaa joka on vaikea poistaa kattilasta. Laita tölkit kattilaan, vettä niin paljon että tölkit peittyvät, kuumenna kiehuvaksi ja jätä kannen alle poreilemaan 3 tunniksi. Huolehdi että tölkit pysyvät veden peitossa.

Valmista pohja; hienonna keksit, lisää voisula, sokeri ja vesi, sekoita tasaiseksi. Jos seos tuntuu liian kuivalta, voit lisätä vielä pari rkl voisulaa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja tee noin 3cm korkeudelta reunaa.

Kun toffee on kiehunut kolmisen tuntia laita tölkit hetkeksi kylmään veteen jäähtymään. Avaa tölkit, sekoita toffee haarukalla tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Jäähdytä jääkaapissa kunnes toffee on viileää.


 

Suklaan voi lastuttaa terävällä veitsellä

Vaahdota ja sokeroi kerma, viipaloi banaanit ja hienonna suklaa. Levitä toffeen päälle kerma, banaaniviipaleet, ripottele päälle suklaa ja siivilöi koristeeksi kaakaota. Anna leivonnaisen vetäytyä vielä hetki jääkaapissa.


1 kommentti:

  1. Onpa herkullisen näköistä!! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista