Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Suklaamousse (täytteeksi/kuorruteeksi/jälkiruoaksi)

Tämä suklaamousse on monikäyttöinen; se käy kakun väliin, kakun kuorrutteeksi, sopii pursotettavaksi ja on erinomainen suklaakääretortun täyte ja kuorrute. Moussea voisi tarjoilla pienen annoksen sellaisenaankin jälkiruoaksi. Maku on kohdallaan koska suklaisuus tulee aidosta suklaasta eikä kaakaojauheesta.

Olen käyttänyt täytettä suklaaleivosten välissä, kakun välissä ja nyt pursotin kakkuun reunat.

Pursotukset suklaamoussella


Suklaamousse täytteenä

Täytteen määrä on vähän kysymysmerkki ja se pitää vain kokeilla, ajattelisin että tästä määrästä riittäisi juuri ja juuri kahteen väliin jos kakku on halkaisijaltaan 20cm, tai vastaavasti reunojen pursotuksiin. Jos haluaa oikeasti runsaat täytteet niin suosittelisin että tekee varmuudeksi ohjeen 1½ kertaisena.

Suklaatäyte

125g maustamatonta tuorejuustoa
75g tummaa suklaata
3dl vispikermaa
0,75dl tomusokeria
(1tl vaniljasokeria)

vinkki:
•jos haluat mousseen hieman purutuntumaa niin lisää annokseen 25g rouhittua suklaata!

Sulata suklaa mikrossa, lisää sen jälkeen samaan kulhoon tuorejuusto. Mittaa toiseen kulhoon kerma ja vaahdota melko kiinteäksi, lisää tomusokeri ja vaahdota vielä hetki. Älä kuitenkaan vatkaa kermaa rakeiseksi! Tämän jälkeen vatkaa suklaa ja tuorejuusto keskenään tasaiseksi massaksi (tällä työjärjestyksellä sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välillä).

Tuorejuusto-suklaamassa ja tomusokerikerma

Lisää ensin ruokalusikallinen kermavaahtoa suklaamassaan ja vatkaa sekaisin. Suklaamassa on melko kovaa joten sähkövatkain on vielä tarpeen. Lisää aina 1 rkl kerrallaan ja vatkaa. Kun olet lisännyt noin puolet kermasta moussen pitäisi olla pehmentynyt sen verran että voit lisätä loput kermavaahdosta lastalla nostelemalla.

Valmis suklaamousse

Käytä kakun täytteeksi, kuorrutteeksi, pursota tai tarjoile sellaisenaan! Mousse jähmettyy jääkaapissa vielä jonkin verran joten jos pursotat niin se on helpointa heti moussen valmistamisen jälkeen.

3 kommenttia:

  1. Kiitos helposta ja täyteläisestä ohjeesta. Kivaa, että löytyi ohje ilman kananmunia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos täydellisestä suklaamoussen ohjeesta! Onnistui heti ensimmäisellä kokeilukerralla. :)
    T: Serkusten suklaaunelma- blogi

    VastaaPoista