Tämä resepti sisältää ripauksen enemmän mausteita kuin perinteisessä laatikossa yleensä on, mutta mausteiden tarkoitus on todellakin vahvistaa porkkanan makua ja nostaa sen omaa aromia paremmin esiin. Myös porkkanan osuus on hieman suurempi kuin tavallisesti ja tämän talouden testiryhmä oli vallan tyytyväinen lopputulokseen. :) Laatikot voi pakastaa kuten lanttulaatikotkin, sitten sulattaa ja lämmittää uunissa, viimeistellä voisulalla!
Uunituoretta! |
Tästä annoksesta tulee noin 2 litraa eli yksi iso vuoka tai pari pienempää.
Porkkanalaatikko
riisipuuro
1dl puuroriisiä (Risella)
1dl vettä
5dl täysmaitoa
½tl suolaa
1kg porkkanasosetta
1 muna
1tl muskottipähkinää
½tl inkivääriä
pieni veitsenkärjellinen jauhettua neilikkaa
1/4tl-½tl valkopippuria
½dl siirappia
½-1tl suolaa
1dl kermaa
korppujauhoja kuorruttamiseen
Keitä ensin riisipuuro; keitä riisiä vedessä kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja kiehauta, hauduta kannen alla kypsäksi (noin 1h). Mausta suolalla ja jätä jäähtymään.
Sekoita kermaa lukuunottamatta loput ainekset keskenään, lisää suolaa ja valkopippuria ensin pienemmät määrät. Lisää sitten riisipuuro ja sekoita sähkövatkaimella. Anna seoksen maustua muutama minuutti ja tee makutesti. Lisää tarvittaessa suolaa ja loput valkopippurista, sekoita ja maista uudelleen. Kun maku on kohdallaan, lisää kerma ja annostele seos vuokaan/vuokiin.
Korppujauhota ja kuvioi pinta lusikalla. Paista 160 asteessa noin 2h.
Rapea pinta, mehevän porkkanainen laatikko! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti